Остеопатія для дітей

Остеопатія може багато зробити для відновлення хорошого здоров’я малюка після пологів.

На жаль, родова травма – це набагато частіший стан, ніж прийнято вважати в сучасній педіатрії та неонатології (науці про новонароджених). Адже навіть незначні пошкодження на рівні кісток черепа або мембран головного мозку, що виникають у допологовому або пологовому періоді, можуть призвести до серйозних розладів у роботі нервової системи, становленні опорно-рухового апарату та подальшому психомоторному формуванні дитини.

Остеопатія для дітей, це звичайно не панацея, але в багатьох випадках за кілька сеансів допомагає нормалізувати сон малюка, припинити зригування та сльозотечі, усунути постійні коліки, повернути дитині гарне травлення, спокій, врівноваженість.

Маленька дитина не може сказати «де в неї болить», вона лише висловлює свій дискомфорт плачем та криками. Найчастіше причини цих станів над «характері» малюка, а порушенні функцій кісток черепа, погіршенні венозного відтоку, розподілу спинномозкової рідини та інших проблемах, які потребують лікування остеопату.

Остеопатія для дітей – це здебільшого необхідна процедура після будь-якого варіанту народження. На жаль, операція «кесарів розтин» це не тільки не безпечний, а навпаки, досить травматичний для новонародженого спосіб появи на світ. Остеопати знають, що після «кесаревого розтину» у малюків можуть не відбуватися відновлення рухливості шийних хребців та кісток черепа та таза, фіксованих при тривалому головному чи тазовому належанні під час внутрішньоутробного періоду. Гіпертонус м’язів-розгиначів, пізнє присадження та формування навички ходьби, плоскостопість – всього цього можна було б уникнути при своєчасному зверненні до остеопату.

facebook
instagramm
vkontakte